ponedeljek, 02. januar 2012

Kvačkali bomo. Veliko.

Lani se je tako obrnilo, da so me kar na dveh koncih prijazno povabili, da vodim tečaj kvačkanja. Res si nisem niti v sanjah predstavljala, da je tako veliko zanimanje za učenje kvačkanja. Več kot 40 sem jih morala takrat odsloviti, ker so bila vsa mesta v enem dnevu zasedena.
Tečaji so bili eno res prijetno druženje, da ne omenjam, kako krasen občutek je na koncu videti, kaj vso so punce, ki prej še nikoli niso imele kvačke v roki, ustvarile!
Tako bo že to soboto ponovno začetni tečaj, kjer se bodo tečajnice naučile osnov kvačkanja (verižne, goste, polšibične, šibične petlje), skvačkale bodo darilno vrečko z enostavnim čipkastim robom in kvačkano rožo.
foto: Tina Ručigaj

Prijave na januarski začetni tečaj, žal, niso več možne, je pa še nekaj prostih mest za februarski termin. 

To soboto pa začnemo tudi z nadaljevalnim tečajem kvačkanja. Tema bo mrežasto kvačkanje. To znanje bodo tečajnice potem lahko uporabile pri kvačkanju bombažnih zaves, pregrinjal, torb, lahko pa tudi bombažnih jopic ali majčk s kakšnimi mrežastimi motivi.
Predvidoma bomo imeli vsak mesec tematske nadaljevalne tečaje (kvačkanje čipkastih prtov, krojenje,...)

Prispevek je 20€ za 8 šolskih ur (po 45 min). Tečaj poteka v KS Perovo v Kamniku (vsako soboto popoldne po 2 šolski uri). 
Prijave: 041-427-298 (od 18.00 do 20.00) ali po mailu: info@kamnik-perovo.si

4 komentarji:

matilda pravi ...

Kvačkanjeje eno od najpomirjujočih opravil, ki jih poznam. Kvačkanje je lepo.

funchi pravi ...

Res je, Matilda! Super je, da je kvačkanje začelo zanimati tudi mlade punce.

Tanja pravi ...

Funchi, jaz sicer znam kvačkati, ampak ne prtov oz imam težave z branjem vzorcev. Kako pa pridem do datuma tega tečaja? Da ga ne bom zamudila?

funchi pravi ...

Živjo, Tanja!
Tečaji se začnejo prvo soboto v mesecu in potem en tečaj traja 4 sobote po uro in pol. Najbolje, da pokličeš na številko, ki je v zapisu, pa ti bo Tina kaj več povedala. Januarja imamo temo mrežasto kvačkanje (po shemi), februarja pa zelo verjetno kvačkanje čipke (enostaven mali prtiček po shemi).